top of page

Landelijke compostdag 2018


Al 12 jaar kun je in veel plaatsen tijdens de landelijke compostdag gratis compost ophalen. Deze dag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR). Hiermee willen zij het centraal inzamelen en composteren van GFT afval promoten. Het Compostgilde wil de gelegenheid aangrijpen om op die dag ook lokaal composteren te promoten: van buurtcompostbak tot bokashi-emmer. Dat kunnen we niet alleen, we roepen JOU dus op of je mee wilt helpen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Organiseer een infomiddag over je buurtcompostproject voor nieuwe buurtbewoners.

  • Geef een workshop wormcomposteren in je buurthuis of woonkamer.

  • Vraag aan je gemeente of ze op die dag een marktkraam willen sponsoren op een duurzame markt waarop jij uitleg geeft over thuiscomposteren.

  • Sponsor ons zodat we alle deelnemende locaties kunnen voorzien van flyermateriaal of bijvoorbeeld facebookadvertenties kunnen plaatsen.

  • Help mee de dag te promoten door je netwerk en kennis in te zetten.

  • Open op die dag een buurtwormenbak (met hulp van je gemeente, VVE of buren).

  • etc etc.

Jouw initiatief komt op de website van het Compostgilde (en in de nieuwsbrief en onze sociale media). Als we voldoende initiatieven kunnen verzamelen, presenteren we die op een speciale pagina op de website, en kunnen we dit ook landelijk promoten. Hoe meer locaties meedoen, hoe krachtiger ons signaal. Meld je initiatief of idee zo snel mogelijk (ook als het nog niet helemaal uitgewerkt is).


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page