top of page

Buurtcomposteren vergroot sociale cohesie

Een buurtcompostbak op elke straathoek, dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de sociale cohesie in de wijk. Een belangrijk argument als je bij je gemeente geld wilt lospeuteren voor een buurtwormenbak in jouw straat.

Foto: Op weg naar de buurtcompostbak

De studenten Evi Hoetjes, Tessa Rademaker en Naomi de Wit onderzochten in opdracht van de gemeente Amsterdam hoe de gemeente de sociale cohesie in een wijk kan versterken, en welke rol een buurtcompostbak (in dit geval een wormenbak) hierbij kan spelen. En wat blijkt? De buurtwormenbak zorgt ervoor dat sociale netwerken versterkt worden. Ook kunnen de buurtwormenbakken het vertrouwen in de gemeente vergroten. Hoe en waarom, en hoe de effecten nog verbeterd kunnen worden lees je hier: Samenvatting Uitgebreide rapport


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page