top of page

Gooi afbreekbare plastics niet op je composthoop.


De enige volledig composteerbare plastics, die voldoen aan de EN-13432 norm, zijn te herkennen aan de logo's 'Kiemplant' en 'Ok compost'. Dit materiaal vergaat volledig tot water en kooldioxide en vervuilt dus niet, maar voegt ook niks toe aan de compost.

Toch adviseert het BVOR ( Branche Vereniging Organische Resttoffen) composteerbaar plastic alleen bij het GFT afval te doen als ze 'drager' zijn GFT afval: het cellofaantje om de rotte komkommer, of een zakje om je gft afval.

In je eigen compost (thuis of in de tuin) kun je beter helemaal geen afbreekbare plastics gooien. De meeste van deze zogenaamde composteerbare plastics composteren namelijk alleen onder gecontroleerde procesomstandigheden. Zou je het gewoon in de grond stoppen dan kan het er na jaren nog liggen.

Voor het volledige factsheet van de BVOR over bioplastics en afbreekbare plastics klik je hier.


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page