top of page

Agenda Juni

Evenementen juni alfabetisch op plaatsnaam

Alkmaar, 5 juni. GROEN Alkmaar

Op zoek naar inspiratie voor je tuin of balkon? Op Tweede Pinksterdag (maandag 5 juni) is het Canadaplein in Alkmaar weer zo GROEN als gras tijdens de gezellige markt 'Groen Alkmaar'.

Bij allerlei kraampjes vind je bloemen, planten en inspiratie. Dat betekent heerlijk snuffelen en een boost voor je tuin. Het thema van de markt is dit keer 'Tegel eruit, groen erin'. Dus wil je ook meer groen in je tuin, of zo'n leuk geveltuintje bij je voordeur? Kom dan naar Groen Alkmaar. Compostmeesters Myriam Prent en Jan Morsch geven in hun kraam uitleg over buurtcompost met voorbeelden en tips.

---------------------------------------------------

Amsterdam, 30 juni. Open dag compostwarmte uit een biomeiler & workshop wormcomposteren

Biologische paddestoelenkwekerij Mycophilia in Amsterdam Noord laat zien hoe zij de warmte voor de kweek opwekken met hulp van de grootste biomeiler van Europa. Een biomeiler is een gigantische composthoop, waarvan de warmte via warmtewisseling wordt opgevangen. Natuurlijk kunnen ze je ook alles vertellen over het (zelf) kweken van paddestoelen. Bij de buren van Balkonton kun je meteen diverse manieren van wormcomposteren bekijken of zelf een wormenbak maken. Beide bedrijven vind je op 15 minuten wandelen en varen (pontje Distelweg ) vanaf Amsterdam CS. Wil je op de open dag meteen een paddestoelenkweeksetje, paddestoelencompost, of een portie compostwormen mee naar huis nemen? Reserveer dat dan door vooraf te bestellen via de webshop van respectievelijk Mycophilia en Balkonton van 13:30 tot 17:00. Meer info

--------------------------------------------------

Bergambacht, 27 juni. Workshop composteren in huis en tuin. Op welke manier kun jij het best je keuken- en tuinresten verwerken tot voedsel voor je planten? In deze workshop leer je over het waarom en hoe. We bekijken de composthopen ter plaatse. Breng wat van jouw compost mee voor een persoonlijke tip. Docente: Caroline de Vlaam van 19.30 tot 22.00 www.mengelmoestuin.com

--------------------------------------------------

Rotterdam, 14 juni. Workshop composteren

Iedereen kan composteren. Ongeacht de beschikbare ruimte en de hoeveelheid afval die je hebt. Geen tuin? Geen probleem! Warm composteren, koud composteren, composthoop, compostton, bokashi, wormenbak... Wat is het allemaal precies en wat past bij jou? Tijdens de workshop 'Composteren in de stad' leer je alle beginselen van het composteren. Ben je zelf al een beetje begonnen maar loop je ergens tegenaan? Neem een bakje compost mee naar de workshop en stel al je vragen!

Docente: Caroline de Vlaam van 19:30 tot 22:00 bij Stadsboerderij Uit je eigen Stad


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page