top of page

Velt eco-tuindagen

3 en 4 juni: De Velt eco-tuindagen

In Nederland en België zijn zo’n 170 tuinen van Velt-leden te bezoeken, van alle soorten en maten en zowel prive- als buurttuinen. Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de (moes)tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoot. Velt gezond leven op het ritme van de seizoenen en met respect voor de natuur. Ontstaan in België groeit de vereniging ook in Nederland gestaag.

Jouw interesse voor composteren en een levende bodem betekent waarschijnlijk dat je ook belang hecht aan gezonde voeding. Heb je zelf een tuin of balkon dan wil je misschien wel meer weten over het natuurvriendelijk ontwerpen en inrichten daarvan, of zelfs van een eigen eco-moestuin. Op hun website kun je een vracht aan informatie vinden en er zijn meerdere uitstekende publicaties. In het dikke handboek Ecologisch Tuinieren vind je bijvoorbeeld een uitgebreid hoofdstuk over composteren en bemesten.

Bij lokale afdelingen van Velt worden allerlei lezingen en workshops georganiseerd en je kunt er de boeken kopen. Het is de moeite waard de website eens te bekijken: www.velt.nu. Daar vind je ook de gegevens en agenda van alle afdelingen.


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page