top of page

Potgrond kopen? Kijk eerst naar deze aflevering.

Must See: Keuringdienst van Waarde aflevering over potgrond Een belangrijk voordeel van zelf composteren is dat je nooit meer potgrond hoeft te kopen. En daarmee bescherm je dan ook nog eens de veengebieden. Kijk, huiver en koop nooit meer potgrond op basis van turf. Bekijk de aflevering online.

Het Compostgilde wordt (waarschijnlijk) een vereniging

Misschien heb je je ook als compost-expert aangemeld, dan ontvang je binnenkort ook de eerste ledenpost. Het Compostgilde is nog in de opbouwfase. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we een vereniging worden met leden. Leden wisselen kennis uit via 1 of 2 jaarlijkse netwerkbijeenkomsten en een besloten forum of Facebookgroep. Ook komt er een nieuwe website waarop leden zichzelf presenteren en makkelijk per provincie of expertise te vinden zijn. Via de ledenpost sturen we ook verzoeken voor advisering en dergelijke door aan onze achterban. In de komende ledenpost lees je meer over de vorm die we nu voor ogen hebben. Lid worden? Pas je profiel aan

Agenda

Woensdag 25 mei, Opening Buurtbak Amsterdam Noord met gratis workshop stadscomposteren

Voedseltuin IJplein opent woensdag 25 mei haar Buurtbak. De Buurtbak is een mooie hardhouten plantenbak met daarin geintegreerd een compostwormenbak. Deze Buurtbak staat bij voedeltuin IJplein en wordt aanstaande woensdag geopend. Vanaf 14:00 is er een workshop wormcomposteren (gratis toegang). Kijk voor het volledige programma op www.stadsvergroeners.nl

Donderdag 26 mei, Werkconferentie lokaal composteren

Rijkswaterstaat organiseert 26 mei een werkconferentie over lokaal composteren, in samenspraak met enkele gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Wil je dat jouw gemeente hier ook over na gaat denken? Tip de verantwoordelijke wethouder of ambtenaar en nodig ze uit te komen mee praten aankomende donderdag! Aanmelden kan via jos.verheul@rws.nl


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page