top of page

Compostgilde door naar Europese finale week van de afvalvermindering

Composteren kun je zelf, ook in de stad! Dat is de boodschap van het Compostgilde. Die boodschap draagt het pas opgerichte Compostgilde uit via een praktische website, lezingen en workshops. Met dit initiatief behaalde het Compostgilde gisteren de Europese finale van de week van de afvalvermindering. Een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Europese Unie, in Nederland gecoördineerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Milieucentraal.

Links vooraan: twee van de initiatiefnemers van het Compostgilde: Peter Jan Brouwer en Ireen Laarakker

20% in 2020

'Wij hebben als doel gesteld: 20% van de stedelingen composteert zelf in 2020. Dat lijkt veel, maar met goed beleid en goede voorlichting kan dat zeker lukken. Als mensen eenmaal merken hoe leuk het is om van je eigen afval waardevolle grondstof te maken, steken ze vanzelf anderen aan. Bij de buurtcomposthoop in de Frans Halsstraat is er nu zelfs een wachtlijst van mensen die heel graag mee willen doen!' Aldus Ireen Laarakker, één van de oprichters van het Compostgilde.

Gids in compostland

Met een overzichtelijke website vol praktische informatie over de diverse vormen van composteren helpt het gilde de consument op weg. Welke vorm van 'stadscomposteren' bij je past is persoonlijk, De voor- en nadelen van Bokashi, wormenbakken, en composttrommels staan overzichtelijk naast elkaar. Maar ook composteren met je buren is een optie. Op de website vind je een overzicht van buurtcomposthopen waar je als buurtbewoner je afval mag brengen.

Open netwerk

Ook voor lezingen, workshops, cursussen en verkoopadressen kun je bij het Compostgilde terecht. Het gilde is in feite een netwerk van compostmeesters, buurtinitiatieven en duurzame bedrijven die allemaal hetzelfde doel nastreven: 20% in 2020. Alle aangesloten leden kunnen hun aanbod op de website kwijt.

Lancering compostgilde

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom vrijdag 27 november naar de officiële lancering van het Compostgilde in Amsterdam. Of schrijf in voor de workshop wormenbak maken woensdag 25 november in Haarlem. Zie www.compostgilde.nl voor meer informatie.


Recent Posts
Volg ons op Twitter
  • Twitter Basic Square
bottom of page