top of page

Caroline de Vlaam

Ook ik heb keukenresten en balkonplanten in een stad waar GFT maar in een paar wijken gescheiden wordt ingezameld en ik probeer dan ook het lokaal composteren op de kaart en de politieke agenda te krijgen. Als mede-initiatiefnemer van de Willemstuin, een buurttuin in hartje Rotterdam, ben ik ook de enthousiaste compostmeester. ik werk al jaren in en aan groenprojecten als ontwerper en adviseur en ben actief bij de Rotterdamse afdeling van Velt en Eetbaar Rotterdam. In 2013 volgde ik de opleiding voor compostmeester bij de Vlaco in België en geef nu cursussen en coaching aan o.a. volkstuinverenigingen en groepen die zelf willen composteren.

Expertise

Compostmeester; docent en coach Composteren en Ecologisch Moestuinieren, ook in de buurttuin of VTV; raad, daad en ontwerp voor de buitenruimte. 

Gelieerd aan

Compostgilde / Netwerk dat lokaal composteren wil bevorderen

• Compost Club NL / advies, cursus en coaching voor wie wil composteren

• St. Zwart Goud / opleiding voor compostmeesters

• Velt / vereniging ecologisch leven en tuinieren

• Eetbaar Rotterdam / vereniging voor de professionalisering van stadslandbouw

• ERGroeit / kennisfestival voor stadslandbouw in de regio Rotterdam

Visie

Zelf composteren is een geweldige manier om de kringloop van het leven te beleven en om daaraan bij te dragen. En passant ga je jezelf vragen stellen over je voedsel en onze moderne landbouw. In veel (buurt)tuinen is de composthoop nog niet veel meer dan een rommelhoek. Daar is letterlijk en figuurlijk een hoop te winnen, voor de tuin, de tuiniers en de buurtbewoners die een kijkje komen nemen met of zonder hun eigen emmertje keukenresten.

Stad

Rotterdam (werkt landelijk)

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page